Tuinplant

Ook bij de keuze voor een geschikte tuinplant is er sprake van trends. Behalve kleuren speelt ook de hele uitstraling van de tuin een grote rol. Lange tijd was er minder ruimte voor de tuinplant doordat men steeds vaker koos voor betegeling. Tegenwoordig weten we dat dit nadelig kan zijn, onder andere voor de afwatering in de tuin, en is de tuinplant terug van weggeweest.
 

De tuinplant in diverse vormen

Een tuin met voldoende groen ademt niet alleen meer sfeer uit, maar heeft ook een positief effect op de omgeving. Bijen en andere insecten vinden er hun plekje en door de tuinaarde kan regenwater makkelijk een weg terug in de grond vinden. Het resultaat: meer leven in de tuin en minder kans op overstromingen bij heftige regenval! Met deze trend is er ook weer volop plaats voor de tuinplant. De keuze is dan ook reuze, tuinplanten zijn onder te verdelen in verschillende segmenten:

 

  • Vaste planten: hortensia’s, buxus, azalea’s en meer voor in bloembakken en borders
  • Klimplanten: jasmijn, klimop, en diverse fruitstruiken zoals voor druiven, framboos en bramen.
  • Bodembedekkers: eveneens klimop, vrouwenmantel, ooievaarsbek.

 

Deze tuinplanten vullen elkaar aan en worden vaak gezamenlijk gepland voor een geheel dat op elkaar aansluit. De bodembedekkers voorkomen eveneens de groei van onkruid terwijl de vaste planten vaak het meest opvallen door hun unieke kleuren en vormen. Een klimplant kan een anders eenkleurige wand opfleuren en voegt toe aan een natuurlijke uitstraling.

 

Keuze gemaakt?

Behalve smaak is het ook goed om te weten welke tuinplant geschikt is voor uw type tuin. Hoe veel zon is er, waar is schaduw en waar is de bodem van gemaakt? Waar de enigszins exotische hortensia juist perfect tot z’n recht komt in een vochtige bodem, is dit voor andere soorten funest. Laat u informeren per plantensoort middels de webshop van Beukplanten. Hier hebben we alle benodigde informatie gearchiveerd met product. Zo is alle relevante informatie binnen handbereik voor de juiste aankoop. Dit heeft in voorgaande jaren al als resultaat gehad dat onze webshop is beloond met een uiterst hoge klantwaardering van 9.4 bij een maximum cijfer van 10.

 

Wie de gewenste producten heeft gevonden in de webshop kan veilig en snel afrekenen middels Afterpay, iDeal of Mastercard. Uw bestelling wordt op het gewenste moment geleverd aan het door u gekozen adres. Ervaar het gemak van het online bestellen van alle producten voor uw nieuwe of vernieuwde tuin


Het volgende internetadres wordt automatisch geopend: