Tuinplanten online

Het uitzoeken van tuinplanten is één van de leukste onderdelen van de (her)inrichting van een tuin. Welk kleurenpalet gaat de uitstraling van de tuin bepalen, wat zijn de trends voor dit jaar? Tuinplanten vallen op, ze hebben sprankelende kleuren en bijzondere vormen. Elke soort is uniek en voegt iets toe aan stijl, samen vormen ze een mooi geheel. Door ze te combineren op basis van kleur, type of formaat kan iedereen z’n creativiteit de vrije loop laten.

Tuinplanten online, de juiste keuze

Wat zijn de beste tuinplanten om online te bestellen? Dit is geheel afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, maar ook de tuin. Krijgt de tuin veel zonuren of weinig, is de grond droog of juist vochtig? En uiteraard, wat vindt u zelf mooi? Al deze vragen moeten beantwoord worden om een goede keuze te kunnen maken. Kwekerijen in Nederland zorgen samen voor een enorm aanbod aan verschillende soorten tuinplanten, variërend van exotisch tot gewoon van Hollandse bodem. Allereerst dient de stijl bepaald te worden: gaat u voor rustgevend, gestructureerd en kalm, of juist voor een natuurlijk en verwilderd effect? Door tuinplanten online besteld in afgezette perkjes te planten ontstaat een rustig beeld en een mooi overzicht. Hierdoor kan een kleinere tuin tevens wat ruimer lijken.

Bevindt u zich liever in de ongerepte natuur? Siergrassen en grotere tuinplanten zijn online te vinden en zorgen voor een natuurlijk aanzicht van uw tuin. Juist het niet gestructureerd aanplanten van deze soorten zorgt voor een speels effect dat gewenst is bij dit type tuin. Hierbij is het ook mogelijk om veel verschillende soorten tuinplanten online aan te schaffen om in één gedeelte van de tuin te planten. Deze diversiteit aan plantensoorten is een ideale nabootsing van een veld waar wilde bloemen en planten voluit kunnen groeien.

 

Balans

De juiste uitstraling van een voortuin of achtertuin wordt bereikt als de tuinplanten in balans zijn met het geheel. Een afscheiding van de tuin is bijvoorbeeld onmisbaar, maar hiervoor zijn tuinplanten ongeschikt. Voor wie eens iets anders wil dan een kale schutting zijn haagplanten een prima alternatief. Haagplanten zijn net als tuinplanten online verkrijgbaar in alle soorten en maten. Populaire keuzes zijn bijvoorbeeld de taxushaag, buxus of een beukenhaag. De taxus en buxus staan bekend om de kleine bladeren waardoor ze gemakkelijk in vorm te snoeien zijn en zorgen voor een stoere uitstraling. Wie een losser effect wil, kan zich verdiepen in de laurierhaag of de groene of rode beukenhaag.


Het volgende internetadres wordt automatisch geopend: