Winkelwagen Geen producten
Vragen ?  Bel 085-303 64 15 of mail info@beukplanten.nl
 

Beukenhaag info

Algemeen

De beuk (fagus sylvatica) is al van oudsher een bekende soort om een haag van
de maken. De soort komt vooral voor in Europa, verder kan een beukenboom wel 30 meter hoog worden. Het blad staat bekent om de fraaie glanzende kleur. 
Via onze boomkwekerij en webshop beukplanten.nl bieden wij deze soort aan.

Verschil fagus sylvatica en carpinus betulus

Er is weleens verwarring met de haagbeuk (carpinus betulus). De verwarring komt door het naamgebruik. De beuk en haagbeuk zijn geen familie van elkaar. De beuk behoudt grotendeels de bladeren in de winter, terwijl de haagbeuk bladverliezend is. Verder is goed te zien aan het blad, welke soort het is. Het fagus sylvatica blad is glanzend en heeft een egaler blad. Via onze webwinkel beukplanten.nl is er alleen de mogelijkheid om de beuk (fagus sylvatica) te bestellen. Hierbij bieden we zowel de groene (fagus sylvatica) alse de rode (fagus sylvatica atropunicea) aan. Wij telen de fagus sylvatica op onze eigen boomkwekerij.

Wat kost een beukenhaag?


De prijs van een fagus sylvatica haag  hangt af 
van de maat en of je rode of groene beuk wilt planten.
Verder is van belang of je een enkele haag of een dubbele haag 
wilt. Meer info zie onze pagina tips planten beuk

De prijs begint bij ons vanaf 0.69 eur per stuk incl. btw voor de groene beuk. De prijs voor de rode beuk begint bij 0.99 euro per stuk incl.btw. . Eenvoudig is uit te rekenen wat de beukenhaag prijs per meter is.
Doe dit door het aantal strekkende meters te vermenigvuldigen met het aantal per meter. Houdt rekening met een enkele of een dubbele haag. De kosten van een beukenhaag vallen relatief mee, in verhouding met bijvoorbeeld een houten schutting. 


Waarom een beukenhaag?

Allereerst is het van belang of u een beuk haag mooi vindt. Verder 
heeft de beuk niet veel onderhoud nodig. Eventueel kan met eén keer snoeien per jaar worden volstaan.  Meer informatie over onderhoud  zie onze pagina bemesten en snoeien beukenhaag.  Een bladhoudende fagus sylvatica is momenteel weer in de populariteit aan het stijgen. 

Waarom beukenhaag kopen via beukplanten.nl?

Door onze eigen boomkwekerij bent u gegarandeerd van verse planten. Verder hebben de planten een goed wortelstructuur. De planten zijn van onder niet kaal en zijn van onder tot boven goed beveerd. Er zijn goede akkers op het bedrijf, en zorgen we voor de teelt in perfectie. Door nauwkeurig ziektes en onkruiden te beheersen, en door goede bemesting.  De maat is bij ons de plantmaat zonder wortel. (de wortel telt hierbij niet mee). Verder sorteren we ruim. Hierdoor krijgt u waar voor uw geld. 

 

* = prijzen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software