Vaste planten tuin

Vaste planten in de tuin hebben een belangrijke waarde. Met hun verscheidenheid aan kleuren, vormen en grootte bepalen ze voor een groot deel de uitstraling van de tuin. Dit betekent dat met een beetje creativiteit, vaste planten kunnen zorgen voor een heel nieuwe aanblik in uw tuin. Maar welke vaste planten tuin zijn voor u de beste keuze?

Benodigdheden voor vaste planten tuin

Vaste planten vinden we meestal in borders of netjes gegroepeerd in bloembakken. Ze voegen kleur en sfeer toe aan de tuin en zijn verkrijgbaar in vele honderden soorten. De bekende soorten zijn hortensia’s, lavendel, azalea’s en rhododendron. Ook vlinderstruiken en buxusplanten maken geschikte vaste planten in de tuin. Allen hebben zo hun eigen kwaliteiten. Bij de keuze voor vaste planten tuin is het aan te raden om naar de volgende eigenschappen te kijken:

 

  • Onderhoud. Vergt de plant veel snoeiwerk of speciale toevoegingen aan de grond om goed te groeien?
  • Wintervast. Doorstaat de plant de soms strenge Nederlandse winters, of kunt u hier bij helpen? En hoe lang per jaar is de plant in bloei en geniet u van de kleuren en vormen in vol ornaat?
  • Grondsoort. Weet u welke grondsoort uw tuin heeft? En welke vaste planten tuin passen hier het best bij?
  • Schaduw of zon? Waar gedijt uw favoriete plant het best bij? Houdt hier rekening mee bij het ontwerpen van een tuin voor het mooiste resultaat!

 

Vaste planten worden vaak gebruikt in combinatie met klimplanten en bodembedekkers voor een volledig geheel. Hoe veel onderhoud uw vaste planten tuin vereisen verschilt per soort. De populaire hortensia heeft een grote behoefte aan water, maar bloeit dan wel voor een groot deel van het jaar. Andere vaste planten tuin, zoals de buxus, zijn minder veeleisend, maar moeten gesnoeid worden om mooi te blijven. De buxus dankt zijn populariteit juist aan de eindeloze mogelijkheden waarin deze plant gesnoeid kan worden. Benieuwd naar het onderhoud dat komt kijken bij uw favoriete vaste plant? Per product ziet u de specificaties en alle informatie over deze soort! Ook eventuele bemesting en andere benodigdheden voor deze vaste planten vindt u in ons assortiment.

 

Specificaties

Het online bestellen van vaste planten is kinderspel met onze vernieuwde webshop. Alle producten zijn voorzien van fotomateriaal van hoge kwaliteit. De scherp geprijsde producten van onze kwekerij zijn eveneens veilig online af te rekenen. Al vele klanten gingen u voor en beloonden ons met een klantenwaardering van 9.4/10! Bekijk snel het online assortiment en laat u verrassen door het ruime aanbod!


Het volgende internetadres wordt automatisch geopend: