Portugese laurierhaag kopen

De ‘Prunus Lusitanica’ ofwel de Portugese laurierhaag, is een ondersoort van de Prunus haag en wordt vaak gebruikt als haag of erfafscheiding in tuinen of erven. Met de Prunus haag tovert u uw tuin om in een groene oase waarin u heerlijk tot rust kunt komen. Bij Beukplanten.nl kunt u een Portugese laurier kopen voor de beste prijs. 

Bekijk hieronder ons aanbod 


Weergave:


Bezig met laden...


 

De Prunus Lusitanica: een stijlvolle lauriersoort met een vol blad

De Portugese laurierhaag heeft een hoge dichtheid en is een wintergroene haag. De donkergroene bladeren zijn ongeveer zes centimeter lang en in de lente groeien er mooie witte bloemen in de struik of heg. De Portugese laurier heeft een hoge groeisnelheid en is het meest actief in de periode april tot september. Volgroeid kan een laurierhaag 3 tot 5 meter hoog worden, en 1 tot 2 meter breed. De Portugese laurier is bovendien vorstbestendig en blijft dus ook in de winter zijn groene blad behouden. Wanneer u graag een Portugese laurier wilt kopen, bent u bij Beukplanten zeker aan het juiste adres. Al onze planten komen van onze eigen kwekerij, waardoor u zeker weet dat de Portugese laurier van goede kwaliteit is en voor een scherpe prijs wordt verkocht.
 

Een volle haag van Portugese laurier

De Portugese laurier is bij uitstek geschikt om een volle haag mee te creëren. De weelderige, glanzende bladeren vormen vrij snel een dichte haag waardoor u kunt genieten van veel privacy als u de Prunus haag als erfafscheiding gebruikt. Het is natuurlijk ook mogelijk om de Portugese laurier te gebruiken als een decoratieve haag voor uw tuin. Doordat Prunus lusitanica goed tegen zowel de volle zon als schaduw kan, is deze haag makkelijk in onderhoud. Het is wel belangrijk dat de Prunus Lusitanica haag niet te veel bewatering krijgt. Deze plant mag dus niet te nat staan. In de zomermaanden komen er witte bloemetjes en rode of zwarte besjes in de struik.
 

  Lees meer
 

De Portugese laurierhaag (Prunus haag) vanuit de vollegrond

De Portugese laurier is bij ons verkrijgbaar. De haag van Portugese laurier is groenblijvend, ook in de winter. Overweegt u om een Portugese laurierhaag te kopen? Dan is een laurierhaag wellicht een optie voor u. De Portugese laurierhaag is winterhard en zorgt direct voor veel privacy in uw tuin. Bovendien is deze in verschillende hoogtes en breedtes te bestellen. Informeer bij onze klantenservice naar de verschillende soorten en maten van onze Portugese laurier en de prijs.
 

Portugese laurier op stam of portugese laurier in pot?

De Portugese laurier kunt u op stam kopen. Deze plant u doorgaans in de grond, maar u kunt de Portugese laurier ook in een pot planten. Het is maar net wat u zelf het mooist vindt. Het is belangrijk te benoemen dat er genoeg ruimte moet zijn als u de Portugese laurier in een pot plant. Dat betekent dus niet alleen een grote plantenbak, maar ook voldoende grond. Als u de Portugese laurier in een pot wilt planten, dan is een bak van minimaal 40 x 40 aan te raden. Uiteraard is de exacte maat van de plantenbak afhankelijk van hoe groot de Prunus Lusitanica is bij aanschaf. Hoe groter de Prunus haag al is, hoe hoger de pot moet zijn. Wanneer u de Portugese laurier in een pot plant, moet de bak een goede afwatering hebben. Om dit makkelijker te maken, kunt u hydrokorrels in de pot doen. Wanneer u de Portugese laurier in de pot geplant heeft, geeft u de Prunus haag het beste wat extra water. Controleer de plant door de iets verder in de grond te voelen of het vochtig is. Zo niet, dan mag u de Prunus Lusitanica extra water geven.
 

Een Portugese laurier in een pot planten kan een goede oplossing zijn wanneer u een kleine tuin heeft, maar wel wilt genieten van deze haag. Om de Prunus haag tot zijn volste recht te laten komen, kan de Portugese laurier op stam in de grond gezet worden. Bovendien geniet een Portugese laurier op stam altijd van genoeg grond en neemt de plant het water beter op dan wanneer u de Portugese laurier in een pot plant. De Portugese laurier op stam droogt daarom minder snel uit dan een Portugese laurier in een pot. Desalniettemin, is de Portugese laurier een geweldige haag die op beide manieren van planten een mooie toevoeging in de tuin is.
 

Let op! Bij Beukplant.nl is de Portugese laurier te kopen vanuit de volle grond voor het maken van een haag.
 

Portugese laurier groeisnelheid en bloei

De Portugese laurier heeft een goede groeisnelheid. Gemiddeld groeit de Prunus haag met 20 centimeter tot 35 centimeter per jaar in hoogte. De Portugese laurier heeft wel een minder hoge groeisnelheid dan andere lauriersoorten, die tot wel 50 centimeter per jaar kunnen groeien. Nu is 50 centimeter per jaar echt wel erg veel en scheelt het u een hoop tijd dat de Portugese laurier een iets lagere - maar nog steeds zeer goede - groeisnelheid heeft. Zo hoeft u de Prunus Lusitanica minder vaak te snoeien. De Portugese laurier en zijn exacte groeisnelheid hangt natuurlijk samen met diverse factoren. Een Prunus Lusitanica haag die veel zon en water krijgt, groeit harder dan een Prunus haag in de schaduw en die droog staat.
 

Nu weten we de groeisnelheid van de Portugese laurier, maar hoe zit het precies met de bloei van deze plant? De Portugese laurier bloeit in mei en juni. Dan krijgt de haag mooie, witte bloemetjes die op het eerste gezicht doen denken aan die van de vlinderstruik. Kijkt u echter wat beter, dan ziet u dat de Portugese laurier een unieke bloei heeft; de bloemtrossen hebben een geel hart en prachtige uitstekels. Wanneer een Portugese laurier in volle bloei staat, dan kunnen de trossen tot wel 15 centimeter worden. Echt een volle haag dus! De Prunus haag trekt veel biodiversiteit aan: vlinders, vogels en bijen. Dat maakt dat deze plant goed bijdraagt aan het ecosysteem. Het is het - als je het ons vraagt - wel echt waard om een Portugese laurier te kopen.
 

Wanneer kunt u de portugese laurier planten en snoeien?

Een Portugese laurier planten is niet moeilijk. De Prunus haag moet genoeg ruimte hebben in de grond en voldoende water krijgen. De Portugese laurier heeft een snelle groeisnelheid en wanneer u daar optimaal van wilt genieten, kunt u de individuele Portugese laurier op stam best wat dichter op elkaar planten. Hoe groter de Portugese laurier is, hoe meer afstand er tussen de individuele planten zit. De grootte van de Portugese laurier op stam bepaalt ook hoeveel u er van moet kopen om de tuin mee te kunnen vullen. Het is aan te raden goed te meten voordat u de haag koopt. De beste periode om een Portugese laurier op stam te planten is de herfst of vroeg in het voorjaar. Wanneer u de Portugese laurier in een pot wilt planten, dan kan dit het hele jaar door.
 

Hoe zit het met snoeien? De beste tijd om een Prunus haag te snoeien, is in het najaar. Met name augustus en september lenen zich hier goed voor. De haag kan zich hierdoor goed herstellen voordat de winter aanbreekt. Ook in maart en april kan de Prunus Lusitanica haag worden gesnoeid. Het is aan te raden om te snoeien in de schaduw en als het droog is buiten, zodat de bladeren niet kunnen beschadigen of schimmelinfecties kunnen krijgen. Het is voldoende om de Prunus haag twee keer per jaar te snoeien.
 

Portugese laurier: wat is de prijs van deze plant?

Wanneer u een Portugese laurier wilt kopen, dan kan dit bij Beukplanten.nl eenvoudig online voor een scherpe prijs. De Portugese laurier heeft een afwijkende prijs en start vanaf €1,49,- (20 - 30 cm). Hoe groter de Portugese laurier is die u wilt kopen, hoe hoger de prijs. De duurste Portugese laurier die u bij ons kunt kopen heeft een prijs van €2,95,-. Deze haag is 40 tot 50 cm groot. Al onze prijzen zijn inclusief BTW.
 

Een Portugese laurier kopen online

Wilt u een ‘Prunus Lusitanica’ (ofwel een Portugese laurier haagplant) kopen voor een goede prijs? U kunt een Portugese laurier als haag kopen via onze kwekerij, deze kunt u eenvoudig online bestellen via onze webshop. De prijs voor een Portugese laurierhaag is voordelig door de rechtstreekse lijnen. Bestel Portugese laurierplanten in onze webshop of bel ons voor vrijblijvend advies.
 

Heeft u interesse in een groene beukenhaag, rode beukenhaag of haagbeuk? Dan heeft Beukenplanten het perfecte assortiment om uw tuin weer tot leven te brengen!