Groene beukenhaag kopen van eigen kwekerij

Wij van Beukplanten.nl verkopen groene beukenhaag planten van goede kwaliteit, het zijn meerjarige planten, goed vertakt en goed wortelstelsel. Al onze beukenhagen komen van eigen boomkwekerij. U kunt bij ons een groene beukenhaag kopen, of u kunt de groene beuk bestellen online. De groene beukenhaag koopt u al vanaf 0.69 euro per stuk incl. btw.

Bekijk hieronder ons aanbod Weergave:
 


Bezig met laden...

Fagus Sylvatica: de Latijnse of botanische naam voor de groene beukenhaag

De groene beukenhaag is een prachtige plant voor in uw tuin. De beukenhaag wordt in het Latijn Fagus Sylvatica genoemd en heeft in de zomer een frisse, groene kleur met glanzend blad. De groene beukenhaag (Fagus Sylvatica of gewone beuk) is de perfecte plant voor een natuurlijke tuinafscheiding. De gewone beuk groeit goed, snel en hoog, waardoor u geniet van optimale privacy in uw tuin. De gewone beuk kan ongeveer 40 centimeter per jaar groeien; zo heeft u in een paar tijd al een groene beukenhaag van wel 2 meter.

Naast een natuurlijk afscheiding, zorgt de haag ook voor gezelligheid in de tuin. De gewone beuk is perfect voor verschillende vogels om zich te nestelen, waardoor deze plant een verscheidenheid aan fluitende vogels aan zal trekken. Daarnaast zorgt de groene beukenhaag voor verkoeling in de zomer in de vorm van schaduw en warmteopname. Een groene beukenhaag is, volgens ons, dan ook onmisbaar in iedere tuin!
 

De groene beukenhaag is in de winter bladhoudend

De golvende randen van het blad van de groene beukenhaag zorgen voor een mooi uiterlijk en een fijne sfeer in de tuin. In de zomer heeft de groene beukenhaag prachtige, glanzende bladeren. In de herfst en winter worden deze bladeren bruin, maar blijven ze wel zitten. De groene beukenhaag is dus bladhoudend in de winter en herfst. Dat de groene beukenhaag bladhoudend is, is enorm fijn in zowel de zomer als de winter. De haag schermt de tuin dan namelijk goed af, waardoor u het hele jaar door privacy hebt op uw erf.
 

Lees meer
 

Waarom de Fagus Sylvatica zo populair is

De Fagus Sylvatica is enorm populair in de tuin. Niet zo gek ook, wat het is een prachtige haag en er zitten veel voordelen aan een groene beukenhaag. Zo kunt u in de zomer genieten van een prachtige groene kleur. De bladeren van de Fagus Sylvatica worden bruin in de herfst en winter, maar blijven wel grotendeels zitten. Dat maakt dat u zowel ‘s winters als ‘s zomers kunt genieten van privacy in uw tuin. Heeft u graag vogels in de tuin? Ook dan is de Fagus Sylvatica perfect. Veel vogels vinden het namelijk heerlijk om te nestelen of te schuilen in de groene beukenhaag. Uw groene beukenhaag planten Een groene beukenhaag kunt u het beste planten tussen eind oktober en half april. Let hierbij wel op dat u de haag niet plant als het vriest, de vorst in de grond kan er namelijk voor zorgen dat de wortels kapot gaan. Houd het weerbericht dus goed in de gaten wanneer u uw haag wilt gaan planten. Ook de grond waar u de haag in wilt planten moet goed zijn, alles over het planten van de Fagus Sylvatica kunt u op deze pagina vinden.
 

Uw groene beukenhaag planten

Een groene beukenhaag kunt u het beste planten tussen eind oktober en half april. Let hierbij wel op dat u de haag niet plant als het vriest, de vorst in de grond kan er namelijk voor zorgen dat de wortels kapot gaan. Houd het weerbericht dus goed in de gaten wanneer u uw haag wilt gaan planten. Ook de grond waar u de haag in wilt planten moet goed zijn, alles over het planten van de Fagus Sylvatica kunt u op deze pagina vinden.
 

Het onderhoud van de groene beukenhaag

Het onderhoud van de groene beukenhaag kost niet veel werk meer, wanneer deze eenmaal in de grond staat. U kunt de haag het beste één of twee keer per jaar snoeien. Verder jaarlijks bemesten een echte aanrader, zo krijgt uw haag voldoende voedingsstoffen. Omdat de haag bladhoudend is, verliest deze slechts één keer per jaar zijn blad, namelijk als de haag nieuw blad gaat maken. Dit zorgt ervoor dat er niet veel afval van de planten af komt en dat u het blad slechts één keer op hoeft te ruimen. Het is wel belangrijk dat de haag voldoende water krijgt, sproei daarom extra water bij als het een periode wat langer droog is. Wilt u wat meer weten over het onderhouden en bemesten van de beukenhaag? Meer informatie kunt u hier vinden.
 

De juiste tuinstijl voor een groene beukenhaag die bladhoudend is

Eigenlijk past de groene beukenhaag mooi in iedere tuin. Het volle uiterlijk van de haag zorgt ervoor dat iedere tuin er mooier en gezelliger van wordt. Vaak wordt de haag als tuinafscheiding gebruikt, al is dat natuurlijk geen verplichte. Plant de haag in een moderne, landelijke, of natuurlijke tuin en u zult zien dat hij overal prachtig tot zijn recht komt.

Denkt u eraan om een groene beukenhaag voor in uw tuin te kopen? Kijk dan eens in onze webshop. Omdat wij planten uit onze eigen kwekerij verkopen, kunnen we de prijzen laag houden en kunnen we de kwaliteit van de planten garanderen. Ook wanneer u nog vragen hebt over de groene beukenhaag kunt u gerust bij ons terecht. Neem dan simpelweg even contact met ons op.
 

Hoe vaak moet ik een groene beukenhaag snoeien?

Het is aan te raden om één of twee keer per jaar uw groene beukenhaag te snoeien. Dit zorgt ervoor dat uw beukenhaag zijn vorm behoudt en vol kan groeien. Snoeien doet u het beste van onder naar boven. Daarnaast is het verstandig om de heg aan de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderkant, zodat het zonlicht ook goed bij de onderkant van de haag kan komen. Kijk voor meer informatie hierover ook bij beukenhaag snoeien.
 

Wat is de beste periode om een groene beukenhaag te snoeien?

U kunt ervoor kiezen om uw beukenhaag een keer per jaar te snoeien, of twee keer. Kiest u voor een keer per jaar snoeien? Dan adviseren we om dit vóór de langste dag van het jaar, rond half juni te doen. Wilt u twee keer per jaar snoeien? Dan is de beste periode om te snoeien in het voor- en najaar in april en september of oktober. Door dit te doen kan uw beukenhaag makkelijker nieuwe scheuten aanmaken, wat zorgt voor een mooie volle haag. Kijk voor meer tips ook eens bij beukenhaag snoeien.
 

Hoe ver kun je een Fagus Sylvatica terugsnoeien?

Over het algemeen kan een groene beukenhaag prima tegen een stevige snoeibeurt. Het is alleen niet aan te raden om de haag tot aan de stam terug te snoeien, omdat de haag zichzelf dan niet meer herstelt. U kunt de meeste groene beukenhagen prima tot de helft terugsnoeien. Houd er dan wel rekening mee dat u dit bij voorkeur niet in de volle zon doet en doe het in de geadviseerde periode. Op die manier blijft uw groene beukenhaag in topconditie en kunt u er nog vele jaren van genieten.
 

Hoeveel groeit een groene beukenhaag per jaar?

Een beukenhaag groeit gemiddeld tussen de 30 en 60 cm per jaar. Hoeveel een beukenhaag groeit, is mede afhankelijk van de weersomstandigheden en het groeiseizoen. Het eerste jaar na het planten heeft een beukenhaag even de tijd nodig om te gronden. In dit jaar vormt de beukenhaag meer wortels, zodat er een goede basis is voor de plant. Pas daarna schiet een beukenhaag de hoogte in. Hoeveel de beukenhaag precies groeit is dus afhankelijk van het weer en het groeiseizoen.
 

Hoe hoog kan en mag een groene beukenhaag worden?

De beukenhaag is dezelfde plant als de beukenboom die u ook in het bos tegen kunt komen. Door de plant op tijd te snoeien, vormt de plant geen boom maar een haag. Laat u de plant zijn gang gaan, dan kan deze een hoogte van 20 meter bereiken. Er ontstaat dan geen mooie haag. Wanneer u de haag goed bijhoudt en verzorgt, kan de beukenhaag gerust 4 meter hoog worden. Het kan wel een aantal jaren duren voordat de plant deze hoogte heeft bereikt en het is ook maar de vraag of u zo’n hoge haag wel wil.

Het is niet wettelijk vastgesteld hoe hoog een tuinafscheiding, struik of boom mag worden. U mag uw groene beukenhaag dus zo groot laten worden als u zelf wilt. Het is echter aan te raden om de groene beukenhaag niet veel groter dan 2 meter te laten worden. Zo zorgt u ervoor dat de beukenhaag gemakkelijk blijft te snoeien. Op die manier blijft de beukenhaag mooi en goed te onderhouden.
 

Wat kost een groene beukenhaag?

De kosten voor een beukenhaag variëren en zijn afhankelijk van de maat en hoeveel stuks u per meter wil planten. Voor een exacte indicatie van uw groene beukenhaag en de prijs, kunt u gerust contact met ons opnemen. Ook in onze webshop vindt u diverse soorten van de groene beukenhaag en de bijbehorende prijs. Zo kunt u uw gewenste haag eenvoudig online bestellen; wij leveren de planten graag bij u thuis.

Wilt u uw groene beukenhaag (en de prijs) op de kwekerij bekijken of de bestelde haag op komen halen? Uiteraard behoort dat ook tot de mogelijkheden.
 

Waar kan een beukenhaag niet goed tegen?

Een beukenhaag is over het algemeen een zeer stabiele plant die de meeste weersinvloeden weerstaat. Dingen waar een beukenhaag niet goed tegen kan is zeer warme temperaturen rond de 40 graden, waarbij de plant volledig in de volle zon staat. Dit zorgt ervoor dat het blad verbrandt en bruin kleurt. Te natte grond is ook niet goed voor een beukenhaag. Deze plant staat dan ook liever in de (half)schaduw en niet teveel in vol zonlicht.
 

Een Fagus Sylvatica kopen?

Denkt u erover om een Fagus Sylvatica te kopen, dan kunt u zeker bij Beukplanten.nl terecht. Onze planten komen van eigen kwekerij en zijn met de grootste aandacht gekweekt en grootgebracht. Twijfelt u nog, heeft u nog vragen of bent u nog op zoek naar meer informatie? Ook dan kunt u natuurlijk even contact met ons opnemen. Zo staan we altijd voor u klaar.