Groene beukenhaag kopen van eigen kwekerij

Wilt u een groene beukenhaag kopen van uitstekende kwaliteit? Dan zit u bij Beukplanten.nl goed! Onze planten zijn meerjarig, goed vertakt en voorzien van een goed wortelstelsel. We kweken alle groene beukenhagen die u bij ons kunt kopen zelf. U koopt deze als vanaf 0,69 euro per stuk, incl. btw! U kunt uw groene beukenhaag gemakkelijk online bestellen of in de kwekerij op locatie kopen.

Bekijk hieronder ons aanbod Weergave:


Bezig met laden...

Fagus Sylvatica: de Latijnse of botanische naam voor de groene beukenhaag

De groene beukenhaag is een prachtige plant voor in uw tuin. De beukenhaag wordt in het Latijn Fagus Sylvatica genoemd en heeft in de zomer een frisse, groene kleur met glanzend blad. De groene beukenhaag (Fagus Sylvatica of gewone beuk) is de perfecte plant voor een natuurlijke tuinafscheiding. De gewone beuk groeit goed, snel en hoog, waardoor u geniet van optimale privacy in uw tuin. De gewone beuk kan ongeveer 40 centimeter per jaar groeien; zo heeft u in een paar tijd al een groene beukenhaag van wel 2 meter.

Naast een natuurlijk afscheiding, zorgt de haag ook voor gezelligheid in de tuin. De gewone beuk is perfect voor verschillende vogels om zich te nestelen, waardoor deze plant een verscheidenheid aan fluitende vogels aan zal trekken. Daarnaast zorgt de groene beukenhaag voor verkoeling in de zomer in de vorm van schaduw en warmteopname. Een groene beukenhaag is, volgens ons, dan ook onmisbaar in iedere tuin!
 

De groene beukenhaag is in de winter bladhoudend

De golvende randen van het blad van de groene beukenhaag zorgen voor een mooi uiterlijk en een fijne sfeer in de tuin. In de zomer heeft de groene beukenhaag prachtige, glanzende bladeren. In de herfst en winter worden deze bladeren bruin, maar blijven ze wel zitten. De groene beukenhaag is dus bladhoudend in de winter en herfst. Dat de groene beukenhaag bladhoudend is, is enorm fijn in zowel de zomer als de winter. De haag schermt de tuin dan namelijk goed af, waardoor u het hele jaar door privacy hebt op uw erf. Bovendien hoeft u geen extra maatregelen te treffen, zoals een schutting of een ander soort planten in de tuin neer te zetten om te compenseren. Dat scheelt u niet alleen tijd, maar ook geld. Een groene beukenhaag kopen is een investering waar u jarenlang, 365 dagen per jaar, van geniet. Een groene beukenhaag is daarom zijn prijs meer dan waard.
 

Lees meer
 

Waarom de Fagus Sylvatica zo populair is

De Fagus Sylvatica is enorm populair in de tuin. Niet zo gek ook, want het is een prachtige haag en er zitten veel voordelen aan een groene beukenhaag. Zo kunt u in de zomer genieten van een prachtige groene kleur. De bladeren van de Fagus Sylvatica worden bruin in de herfst en winter, maar blijven wel grotendeels zitten. Dat maakt dat u zowel ‘s winters als ‘s zomers kunt genieten van privacy in uw tuin. Heeft u graag vogels in de tuin? Ook dan is de Fagus Sylvatica perfect om te kopen. Veel vogels vinden het namelijk heerlijk om te nestelen of te schuilen in de groene beukenhaag. 
De gewone beuk is een klassieker voor de tuin waar zowel mens als dier het hele jaar door plezier van heeft. Wilt u graag de Fagus Sylvatica - of wel gewone beuk - in uw tuin planten? Dan kunt u deze bij ons bestellen of contact opnemen met ons voor advies.
 

Uw groene beukenhaag planten

Een groene beukenhaag kunt u het beste planten tussen eind oktober en half april. Let hierbij wel op dat u de haag niet plant als het vriest, de vorst in de grond kan er namelijk voor zorgen dat de wortels kapot gaan. Houd het weerbericht dus goed in de gaten wanneer u uw haag wilt gaan planten. Ook de grond waar u de haag in wilt planten moet goed zijn, alles over het planten van de Fagus Sylvatica kunt u op deze pagina vinden.
 

Het onderhoud van de groene beukenhaag

Het onderhoud van de groene beukenhaag of gewone beuk kost niet veel werk als deze eenmaal in de grond staat. U kunt de gewone beuk het beste één of twee keer per jaar snoeien. Verder is jaarlijks bemesten een echte aanrader, zo krijgt uw haag voldoende voedingsstoffen. Omdat de gewone beuk bladhoudend is, verliest deze slechts één keer per jaar zijn blad, namelijk als de haag nieuw blad gaat maken. Dit zorgt ervoor dat er niet veel afval van de planten af komt en dat u het blad slechts één keer op hoeft te ruimen. Het is wel belangrijk dat de haag voldoende water krijgt, sproei daarom extra water bij als het een periode wat langer droog is. Wilt u wat meer weten over het onderhouden en bemesten van de beukenhaag? Meer informatie kunt u hier vinden.
 

De juiste tuinstijl voor een groene beukenhaag die bladhoudend is

Eigenlijk past de groene beukenhaag mooi in iedere tuin. Het volle uiterlijk van de haag zorgt ervoor dat iedere tuin er mooier en gezelliger van wordt. Vaak wordt de gewone beuk als tuinafscheiding gebruikt, al is dat natuurlijk geen verplicht gebruik van de plant.  Of u de gewone beuk nu in een moderne tuin, een landelijke tuin of wilde en natuurlijke tuin plant, hij komt overal tot zijn recht.

Wilt u uw tuin aanvullen met of een tuinafscheiding creëren door een groene beukenhaag te kopen? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Doordat we de haag uit onze kwekerij verkopen, kunnen we de prijzen laag houden en altijd kwaliteit garanderen.  Heeft u nog vragen over de gewone beuk of een groene beukenhaag kopen?  Neem dan simpelweg even contact met ons op en we helpen u graag verder.
 

Hoe vaak moet ik een groene beukenhaag snoeien?

Het is aan te raden om één of twee keer per jaar uw groene beukenhaag te snoeien. Dit zorgt ervoor dat uw beukenhaag zijn vorm behoudt en vol kan groeien. Snoeien doet u het beste van onder naar boven. Daarnaast is het verstandig om de heg aan de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderkant, zodat het zonlicht ook goed bij de onderkant van de haag kan komen. Klik hier voor meer informatie over uw groene beukenhaag snoeien.
 

Wat is de beste periode om een groene beukenhaag te snoeien?

U kunt ervoor kiezen om uw groene beukenhaag een keer per jaar te snoeien, of twee keer. Kiest u voor een keer per jaar snoeien? Dan adviseren we om dit vóór de langste dag van het jaar, rond half juni te doen. Wilt u uw groene beukenhaag twee keer per jaar snoeien? Dan is de beste periode om te snoeien in het voor- en najaar: in april en september of oktober. Door dit te doen kan uw beukenhaag makkelijker nieuwe scheuten aanmaken, wat zorgt voor een mooie volle haag. Wilt u meer weten over hoe en wanneer u de groene beukenhaag het beste kunt snoeien? Kijk dan op deze pagina.
 

Hoe ver kun je een Fagus Sylvatica terugsnoeien?

Over het algemeen kan een groene beukenhaag prima tegen een stevige snoeibeurt. Het is alleen niet aan te raden om de gewone beuk tot aan de stam terug te snoeien, omdat de haag zichzelf dan niet meer herstelt. U kunt de meeste groene beukenhagen prima tot de helft terugsnoeien. Het is aan te raden het snoeien van uw Fagus Sylvatica (gewone beuk) niet in de volle zon te doen. Ook raden we aan om alleen in de geadviseerde periode te snoeien. Zo blijft de groene beukenhaag nog vele jaren in topconditie.
 

Hoeveel groeit een groene beukenhaag per jaar?

Een beukenhaag groeit gemiddeld tussen de 30 en 60 cm per jaar. Hoeveel een beukenhaag groeit, is mede afhankelijk van de weersomstandigheden en het groeiseizoen. Het eerste jaar na het planten heeft een beukenhaag even de tijd nodig om te gronden. In dit jaar vormt de beukenhaag meer wortels, zodat er een goede basis is voor de plant. Pas daarna schiet een beukenhaag de hoogte in. Het eerste jaar zult u dus even geduld moeten hebben met de gewone beuk, maar als u de haag de kans geeft, kan deze daarna snel mooi vol en erg hoog worden. Is het een droge periode? Geeft de plant dan meer water; zo helpt de gewone beuk goed en snel te groeien.
 

Hoe hoog kan en mag een groene beukenhaag worden?

De beukenhaag is dezelfde plant als de beukenboom die u ook in het bos tegen kunt komen. Door de plant op tijd te snoeien, vormt de plant geen boom maar een haag. Laat u de plant zijn gang gaan, dan kan deze een hoogte van 20 meter bereiken. Er ontstaat dan geen mooie haag. Wanneer u de haag goed bijhoudt en verzorgt, kan de beukenhaag gerust 4 meter hoog worden. Het kan wel een aantal jaren duren voordat de plant deze hoogte heeft bereikt en het is ook maar de vraag of u zo’n hoge haag wel wil.

Het is niet wettelijk vastgesteld hoe hoog een tuinafscheiding, struik of boom mag worden. U mag uw groene beukenhaag dus zo groot laten worden als u zelf wilt. Het is echter aan te raden om de groene beukenhaag niet veel groter dan 2 meter te laten worden. Zo zorgt u ervoor dat de beukenhaag gemakkelijk blijft te snoeien. Op die manier blijft de beukenhaag mooi en goed te onderhouden.
 

Wat kost een groene beukenhaag?

De kosten voor een beukenhaag variëren en zijn afhankelijk van de maat en hoeveel stuks u per meter wil planten. Voor een exacte indicatie van uw groene beukenhaag en de prijs, kunt u gerust contact met ons opnemen. Ook in onze webshop vindt u diverse soorten van de groene beukenhaag en de bijbehorende prijs. Zo kunt u uw gewenste haag eenvoudig online bestellen; wij leveren de planten graag bij u thuis.

Wilt u uw groene beukenhaag (en de prijs) op de kwekerij bekijken of de bestelde haag op komen halen? Uiteraard behoort dat ook tot de mogelijkheden.
 

Waar kan een beukenhaag niet goed tegen?

Een groene beukenhaag is over het algemeen een zeer stabiele plant die de meeste weersinvloeden weerstaat. De gewone beuk kan niet goed tegen zeer hoge temperaturen (rond 40 Celcius), waarbij de plant in de volle zon staat. Het gevolg is dat het blad van de groene beukenhaag verbrandt en bruin kleurt. Zo verliest u veel onnodig blad, waardoor er kale plekken in de gewone beuk ontstaan. Het beste is om uw groene beukenhaag in de (half)schaduw te zetten en te beschermen tegen felle zonnestralen op tijdstippen dat de gewone beuk (deels) in de volle zon staat. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door er een parasol boven te zetten. Ook kan de gewone beuk niet goed tegen lange perioden van droogte. Het is belangrijk dat u de plant dan meer water geeft.
Houdt u rekening met deze zaken en beschermt u de gewone beuk goed, dan heeft u jarenlange plezier van deze plant.
 

Een Fagus Sylvatica kopen?

Denkt u erover om een Fagus Sylvatica te kopen, dan kunt u zeker bij Beukplanten.nl terecht. Onze planten komen van eigen kwekerij en zijn met de grootste aandacht gekweekt en grootgebracht. Twijfelt u nog, heeft u nog vragen of bent u nog op zoek naar meer informatie? Ook dan kunt u natuurlijk even contact met ons opnemen. Zo staan we altijd voor u klaar.