Groene beukenhaag kopen

Wij van Beukplanten.nl verkopen groene beukenhaag planten van goede kwaliteit, het zijn meerjarige planten, goed vertakt en goed wortelstelsel. Beukenhagen komen van eigen boomkwekerij. Vanaf 0.69 euro per stuk incl btw

De groene beukenhaag, ook wel Fagus Sylvatica genoemd, is de perfecte plant voor een natuurlijke tuinafscheiding. De haag is perfect voor verschillende vogels, waardoor u al snel zult merken dat er meer vogels in uw tuin te vinden zijn. Daarbij zorgt de groene beukenhaag voor verkoeling in de zomer in de vorm van schaduw en warmteopname. Een groene beukenhaag is, volgens ons, dan ook onmisbaar in iedere tuin!

Bekijk hieronder ons aanbod Weergave:
 


Bezig met laden...

Fagus Sylvatica: De Latijnse of botanische naam voor de groene beukenhaag

De groene beukenhaag is een prachtige plant voor in uw tuin. De beukenhaag wordt in het Latijn Fagus Sylvatica genoemd en heeft in de zomer een frisse, groene kleur met glanzend blad. Dit blad wordt bruin in de herfst, maar blijft wel aan de haag zitten. De haag is dus wel bladhoudend.

De golvende randen van het blad van de groene beukenhaag zorgen voor een mooi uiterlijk en een fijne sfeer in de tuin. Dat de groene beukenhaag bladhoudend is, is enorm fijn in zowel de zomer als de winter. De haag schermt de tuin dan namelijk goed af, waardoor u het hele jaar door privacy hebt op uw erf.


Uw groene beukenhaag planten

Een groene beukenhaag kunt u het beste planten tussen eind oktober en half april. Let hierbij wel op dat u de haag niet plant als het vriest, de vorst in de grond kan er namelijk voor zorgen dat de wortels kapot gaan. Houd het weerbericht dus goed in de gaten wanneer u uw haag wilt gaan planten. Ook de grond waar u de haag in wilt planten moet goed zijn, alles over het planten van de Fagus Sylvatica kunt u op deze pagina vinden.


Het onderhoud van de groene beukenhaag

Het onderhoud van de groene beukenhaag kost niet veel werk meer, wanneer deze eenmaal in de grond staat. U kunt de haag het beste één of twee keer per jaar snoeien. Verder jaarlijks bemesten een echte aanrader, zo krijgt uw haag voldoende voedingsstoffen. Omdat de haag bladhoudend is, verliest deze slechts één keer per jaar zijn blad, namelijk als de haag nieuw blad gaat maken. Dit zorgt ervoor dat er niet veel afval van de planten af komt en dat u het blad slechts één keer op hoeft te ruimen. Het is wel belangrijk dat de haag voldoende water krijgt, sproei daarom extra water bij als het een periode wat langer droog is. Wilt u wat meer weten over het onderhouden en bemesten van de beukenhaag? Meer informatie kunt u hier vinden.


De juiste tuinstijl voor een groene beukenhaag

Eigenlijk past de groene beukenhaag mooi in iedere tuin. Het volle uiterlijk van de haag zorgt ervoor dat iedere tuin er mooier en gezelliger van wordt. Vaak wordt de haag als tuinafscheiding gebruikt, al is dat natuurlijk geen verplichte. Plant de haag in een moderne, landelijke, of natuurlijke tuin en u zult zien dat hij overal prachtig tot zijn recht komt.

Denkt u eraan om een groene beukenhaag voor in uw tuin te kopen? Kijk dan eens in onze webshop. Omdat wij planten uit onze eigen kwekerij verkopen, kunnen we de prijzen laag houden en kunnen we de kwaliteit van de planten garanderen. Ook wanneer u nog vragen hebt over de groene beukenhaag kunt u gerust bij ons terecht. Neem dan simpelweg even contact met ons op.