Rode beukenhaag kopen? Directe levering van onze kwekerij!

Bij Beukplanten.nl kunt u een prachtige rode beukenhaag kopen tegen scherpe tarieven. De rode beukenhaag is bladhoudend en dat brengt een hoop voordelen met zich mee. Vanaf 1.29 euro per stuk incl btw kunt u de rode beuk bestellen. Wij kweken onze beukenhaag planten in onze eigen boomkwekerij, op goede akkers. 

Bekijk hieronder ons aanbodWeergave:
 


Bezig met laden...

Fagus Sylvatica Atropunicea kopen: een beukenhaag in het rood

De kleur van de rode beukenhaag is, zoals de naam al doet vermoeden, prachtig donkerrood. Deze kleur zorgt voor een chique, verfijnde uitstraling en vormt een erg mooie afscheiding van uw tuin. Hoe deze haag aan zijn kleur komt, is een leuk verhaal. De beukeboom, waar deze haag uit bestaat, geeft namelijk groene en rode zaden. Er worden altijd minder rode dan groene zaden gegeven, waardoor de rode variant van de beukenhaag wat zeldzamer en duurder is. Toch is de haag de wat hogere prijs helemaal waard, het is namelijk een schitterende plant. De rode beukenhaag, ook wel Fagus Sylvatica Atropunicea genoemd, is een schitterende plant voor in uw tuin. Deze beukenhaag heeft een prachtige donkerrode kleur en werkt als de perfecte natuurlijke tuinafscheiding. Wanneer de haag mooi vol en volgroeid is, vormt deze een perfecte behuizing voor verschillende vogelsoorten, waardoor u al snel zult kunnen genieten van een levendige tuin.

De rode haag heeft als Latijnse naam Fagus Sylvatica Atropunicea. Een beukenhaag in de tuin is hartstikke populair en de rode kleur kan voor een mooie combinatie met de andere planten in uw tuin zorgen. Daarbij geeft het een bepaalde diversiteit.

 

De rode beukenhaag is bladhoudend

De Fagus Sylvatica Atropunicea is bladhoudend. Deze beukenhaag is rood. Dat betekent dat de bladeren van de rode beukenhaag in de herfst wel verkleuren en verdorren, maar niet van de plant af vallen. Dit zorgt, ook in de winter, voor een mooie tuinafscheiding en veel privacy. Rond april en mei komt de haag weer tot leven en beginnen de nieuwe bladeren te groeien. Wanneer deze doorkomen, vallen de oude bladeren er af. Dit maakt dan weer dat u slechts één keer per jaar wat afval van de haag hebt.
 

De voordelen van een Fagus Sylvatica Atropunicea

De Fagus Sylvatica Atropunicea is erg populair onder vogels. Voor vogels is deze haag namelijk uitermate geschikt om in te schuilen, of om in te nestelen. Wanneer u graag wat meer vogels in uw tuin ziet, is de rode beukenhaag dan ook perfect om te planten. Vogels hebben erg veel beschutting nodig en de rode beukenhaag zorgt daarvoor.

Verder is de rode beukenhaag een prachtige toevoeging aan uw tuin. De rode beukenhaag is bladhoudend, waardoor deze het gehele jaar door voor privacy zorgt. In de lente en zomer heeft de rode beukenhaag daarbij een schitterende, dieprode kleur. Deze kleur steekt prachtig af tegen de andere kleuren in uw tuin en zorgt voor een gezellige, comfortabele uitstraling en sfeer.
 

Wat kost een rode beukenhaag?

De rode beukenhaag ligt wat betreft kosten iets hoger dan de prijs voor de groene beukenhaag. Dit komt omdat de zaden voor een rode beukenhaag zeldzamer zijn, waardoor er minder rode beukenhagen te verkopen zijn. Bij Beukplanten.nl koopt u de rode beukenhaag al vanaf 1,29 euro per stuk. U kunt de plant bij ons in verschillende formaten aanschaffen. Daarbij kunt u de plant bij ons bestellen en laten leveren, of ophalen bij onze kwekerij.
 

De rode beukenhaag: een bladhoudende haag

De rode beukenhaag heeft natuurlijk ook onderhoud nodig. Zo kunt u deze het beste één à twee keer per jaar snoeien, zodat de haag mooi vol blijft. Ook bewatering in een lange, droge periode is belangrijk. Daarbij kunt u de haag het beste jaarlijks bemesten, zodat deze voldoende voedingsstoffen krijgt.

Wilt u een rode beukenhaag kopen, dan kunt u zeker bij Beukplanten.nl terecht. U kunt bij ons ook de rode beuk bestellen. Dat doet u gemakkelijk via onze website, waarna we de planten komen leveren. Door de rode beuk te bestellen, hoeft u dus zelfs de deur nog niet uit! Wij leveren al onze planten met blote wortel, direct vanuit onze kwekerij. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat de wortels niet uitdrogen als u de planten ontvangt. U kunt ze daarom het beste direct planten, of de planten onder een doek of zeil bewaren. Het planten van de haag komt niet zo nauw, maar er zijn wel een paar dingen waar u op moet letten. Zo moet de grond luchtig en losjes zijn. Wilt u meer weten over het planten van een beukenhaag? Extra informatie kunt u vinden op deze pagina.
 

Wat is de beste tijd om een rode beukenhaag te planten?

De rode beukenhaag kunt u het beste voor het groeiseizoen planten. Het groeiseizoen loopt van half maart tot en met september, het is dus het beste om de plant voor die tijd in de grond te zetten. Wij raden het planten van de rode beukenhaag aan tussen oktober en april, in een vorstvrije periode. Zo is de plant direct klaar voor het groeiseizoen.
 

Hoe snel groeit een rode beukenhaag?

De rode beuk is een redelijk snelle groeier en groeit tussen de 30 en 50 centimeter per jaar. De haag moet minimaal één keer per jaar gesnoeid worden, zodat deze mooi vol blijft. Vindt u dus dat de plant te hoog wordt, dan kunt u deze terugdringen tijdens het snoeien. Omdat de plant zo hard groeit, is het goed om de rode beukenhaag ook minimaal een keer per jaar te bemesten. Zo krijgt de plant voldoende voedingsstoffen en weet u zeker dat de plant zich goed kan ontwikkelen.


Een rode beukenhaag kopen en planten

Als u een rode beukenhaag, ofwel een Fagus Sylvatica Atropunicea, wilt kopen, kunt u dat het beste bij Beukplanten.nl doen. Omdat wij onze planten zelf kweken, kunnen wij een scherpe prijs hanteren. Daarbij kunnen wij de kwaliteit van de planten garanderen, aangezien wij veel zorg bieden aan onze beukplanten.

Hebt u besloten zo’n prachtige, rode beukenhaag te planten? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Ook als u nog vragen hebt over de beukenhaag, of nog op zoek bent naar meer informatie over beukplanten, kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met al uw vragen.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies