Bemesten en snoeien beukenhaag: zorg voor optimaal onderhoud !

 

BEUKENHAAG BEMESTEN

De beuk planten hebben net als andere planten voeding nodig. Hierdoor onstaat een vitalere plant en kan de plant optimaal groeien. Bemest de beukenhaag minimaal 1 keer per jaar, of verdeel het in 2 keer. Hierdoor is er minder uitspoelingrisico en heeft de plant voldoende bemesting, wanneer hij deze nodig heeft. Lees meer..
 

BEUKENHAAG SNOEIEN

Zorg dat bij het snoeitijdstip er geen felle zon aanwezig is. De reden hiervoor is dat de bladeren kunnen verbranden. Dus het liefst bij bewolkt, half bewolkt weer. De beukenhaag minimaal 1 keer snoeien, voor de langste dag (21 juni). De functie van het snoeien is dat de beukenhaag mooi dichtgroeit, en er een vollere haag ontstaat. Lees meer..
 

ZIEKTES EN PLAGEN

De beuk planten kunnen last krijgen van voornamelijk beukenbladluis, witte vlieg en beukentopgalmug. Er zijn natuurlijke vijanden zoals lieverheersbeestjes die deze plagen kunnen bestrijden. Als dit niet voldoende is, zal er een bespuiting plaats moeten vinden. Lees meer..
 

BEUKENHAAG ONDERHOUDEN

Een beukenhaag kan wel dertig tot zestig jaar oud worden, mits deze op de juiste manier onderhouden word. Naast het snoeien en bemesten van de beukenhaag is het van belang dat de plant voldoende water krijgt. Zorg voor beregening bij drogere perioden. Lees meer..