Taxushaag planten

Denkt u erover om een taxus te kopen voor in uw tuin? Dan kunt u zeker terecht bij Beukplanten.nl! Wij verkopen taxushagen van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarbij weten wij alles van de taxus, waardoor we u altijd op de juiste manier kunnen helpen. Hebt u besloten een taxus te kopen en wilt u deze gaan planten? Op deze pagina vertellen we u het een en ander over het planten van een taxushaag. Zo bent u ervan verzekerd dat uw taxus op zijn mooist zal worden.


Taxushaag kopen bij de boomkweker

Koop uw taxushaag direct van de boomkweker! Door de directe afname bent u verzekerd van verse planten tegen gunstige prijzen.  Leverbaar van half oktober tot eind april. Leverbaar bij ons zijn de maten met blote wortel van 20-30 cm tot en met 50-80 cm. De soort die wij kweken is de taxus baccata. De planten worden met blote wortel, vanuit de volle grond geleverd. Weergave:


Bezig met laden...

Taxus Baccata haag kopen

De taxushaag is een traag groeiende haag. De taxus is een naaldboom, in de coniferensoort familie. De nederlandse benaming van taxus, is venijnboom. De taxus heeft verschillende soorten. De taxus baccata is de meest gebruikte, om een taxushaag van te maken.De taxus blijft ook mooi groen in het najaar en de winter. 

Taxus Fastigiata haag kopen

Verder is er de taxus fastigiata, met een compacte zuilvorm. Deze compacte soort worden meestal apart in de tuin geplant. De taxus fastigiata is niet geschikt om een haag van te maken. De taxus baccata en taxus fastigiata, zijn leverbaar via onze webshop. 

De planten houden niet van natte grond. Elk seizoen van het jaar kunt u genieten van de fraaie groene kleur van de taxushaag. Ook in de winter blijft de haag groen. De taxus is een coniferensoort, die als ze goed aanslaan, een zeer lange tijd kunnen leven. 

Tips voor het planten van uw taxushaag

Hebt u besloten een taxushaag te kopen en wilt u deze gaan planten, dan kunt u misschien wel wat tips gebruiken. De taxushaag gedijt het beste in niet al te natte grond en van kalkrijke grond. Bij natte grond is het van belang om drainage aan te leggen, en DCM vivimus toe te voegen. Plant niet in extreem droge perioden, extreem natte perioden, of met vorst. Hieronder leggen we u stap voor stap kort uit hoe u het beste een taxushaag kunt planten.

Stap 1: Zorg ervoor dat de grond goed luchtig is. De grond een halve meter goed losmaken. De wortels van de planten hebben voldoende zuurstof nodig.

Stap 2: Zorg voor een goede gleuf van 30 cm diep
en 20 cm breed, bij een enkele haag. Bij een dubbele haag kan uitgegaan worden van 30 cm diep en 30 cm breed. Voeg eventueel DCM Vivimus universeel toe, op nattere grond is dit een must.

Stap 3: Bereken hoeveel planten u nodig heeft.
Voor een enkele haag gaat men uit van de volgende aantallen per meter;

10-20 cm 8 planten per meter
20-30 cm 6 planten per meter
30-40 cm 5 planten per meter
40-50 cm 5 planten per meter
50-80 cm 4 planten per meter 

Voor een dubbele haag gaat men uit van;
10-20 cm 15 planten per meter 
20-30 cm 11 planten per meter
30-40 cm 9 planten per meter
40-50 cm 9 planten per meter
50-80 cm 7 planten per meter 

Stap 4: Bij aankomst de planten uit de wind en in de schaduw leggen, zorg ervoor dat de wortels niet uitdrogen. Als de planten niet direct worden geplant, zorg er dan voor dat de planten tijdelijk worden opgekuild, of in ieder geval de wortels bedekt zijn met grond, of tijdelijk zeil.  Zorg net voor het planten dat de wortels goed vochtig zijn, besproei de de wortels  van te voren met water. Plant de planten in de gleuf, net zo diep als de planten op de kwekerij hebben gestaan. Voeg de grond en e.v.t. DCM Vivimus gemixt in de gleuf. Stamp hierna de grond goed aan, zodat de planten recht blijven staan.

Stap 5: Na het planten is het van belang dat er voldoende water wordt gegeven. Vooral  bij drogere perioden. Bij nattere perioden is het van belang, dat overtollig water goed kan worden afgevoerd. Zorg eventueel voor drainage.
 

Taxushaag kopen

Wilt u graag een taxushaag kopen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u taxushagen van de beste kwaliteit. Wanneer u advies nodig heeft over een taxus kopen, kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Wij zijn immers expert op het gebied van taxus kweken en kunnen u dan ook helpen met al uw vragen. Zo zorgen we ervoor dat uw taxushaag op zijn mooist blijft.

Heeft u interesse in een groene beukenhaag, rode beukenhaag of haagbeuk? Dan heeft Beukenplanten het perfecte assortiment om uw tuin weer tot leven te brengen!

Mochten er verder nog vragen zijn dan kan er gemaild worden
Naar info@beukplanten.nl of bel  085-303 64 15
© beukplanten.nl