Taxushaag planten

Taxushaag kopen bij de boomkweker

Koop uw taxushaag direct van boomkweker!
Door de directe afname bent u verzekerd van verse planten tegen gunstige prijzen.  Leverbaar van half oktober tot eind april.  Leverbaar bij ons zijn de maten met blote wortel van 20-30 cm tot en met 50-80 cm. De soort die wij kweken is de taxus baccata. 

De planten worden met blote wortel, vanuit de vollegrond geleverd. 


 


Weergave:
 


Bezig met laden...

Taxus baccata haag

De taxushaag is een traag groeiende haag. De taxus is een naaldboom, in de coniferensoort familie. De nederlandse benaming van taxus, is venijnboom. De taxus heeft verschillende soorten. De taxus baccata is de meest gebruikte, om een taxushaag van de maken.De taxus blijft ook mooi groen in het najaar en de winter. 
 

Taxus Fastigatia haag

Verder is er de taxus fastigiata, met een compacte zuilvorm. Deze compacte soort worden meestal apart in de tuin geplant. de taxus fastigiata is niet geschikt om een haag van te maken. De taxus baccata en taxus fastgiata, zijn leverbaar via deze webshop. 

De planten houden niet van natte grond. Elk seizoen van het jaar kunt u genieten van de fraaie groene kleur van de taxushaag. Ook in de winter blijft de haag groen. De taxus is een coniferensoort, die als ze goed aanslaan, een zeer lange tijd kunnen leven. 
 

Tips planten taxushaag

De taxushaag planten houden bij voorkeur, van niet al te natte grond, en van kalkrijke grond.  Bij natte grond is het van belang om drainage aan te leggen, en DCM vivimus toe te voegen. Plant niet bij extreem droge perioden of extreem natte perioden, of met vorst.

Stap 1: Zorg ervoor dat de grond goed luchtig is. De grond een halve meter goed losmaken. De wortels van de planten hebben voldoende zuurstof nodig.

Stap 2: Zorg voor een goede gleuf van 30 cm diep
en 20 cm breed, bij een enkele haag. Bij een dubbele haag kan uitgegaan worden van 30 cm diep en 30 cm breed. Voeg eventueel DCM Vivimus universeel toe, op nattere grond is dit een must.

Stap 3: Bereken hoeveel planten u nodig heeft.
Voor een enkele haag gaat men uit van de volgende aantallen per meter;

10-20 cm 8 planten per meter
20-30 cm 6 planten per meter
30-40 cm 5 planten per meter
40-50 cm 5 planten per meter
50-80 cm 4 planten per meter 

Voor een dubbele haag1gaat men uit van;
10-20 cm 15 planten per meter 
20-30 cm 11 planten per meter
30-40 cm 9 planten per meter
40-50 cm 9 planten per meter
50-80 cm 7 planten per meter 

Stap 4: Bij aankomst de planten uit de wind en in de schaduw leggen, zorg ervoor dat de wortels niet uitdrogen. Als de planten niet direct worden geplant, zorg er dan voor dat de planten tijdelijk worden opgekuild, of in ieder geval de wortels bedekt zijn met grond, of tijdelijk zeil.  Zorg net voor het planten dat de wortels goed vochtig zijn, besproei de de wortels  van te voren met water.  Plant de planten in de gleuf, net zo diep als de planten op de kwekerij hebben gestaan.  Voeg de grond en e.v.t. DCM Vivimus gemixt in de gleuf.  Stamp hierna de grond goed aan, zodat de planten recht blijven staan.

Stap 5: Na het planten is het van belang dat er voldoende water wordt gegeven. Vooral  bij drogere perioden. Bij nattere perioden is het van belang, dat overtollig water goed kan worden afgevoerd. Zorg eventueel voor drainage.
 

Taxushaag kopen

Wilt u graag een taxushaag kopen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u taxushagen van de beste kwaliteit. Wanneer u advies nodig heeft, kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Mochten er verder nog vragen zijn dan kan er gemaild worden
Naar info@beukplanten.nl of bel  085-303 64 15
© beukplanten.nl