Haagbeuk Carpinus Betulus kopen

Wanneer u op zoek bent naar een mooie, natuurlijke tuinafscheiding, dan is de haagbeuk Carpinus Betulus een goede optie. Bij Beukplanten.nl verkopen wij haagbeuken van goede kwaliteit. De haagbeuk is uitermate geschikt op zwaardere en/of kleigronden. De Carpinus Betulus heeft een groene kleur in het voorjaar en de zomer. In de winter verliest de haagbeuk zijn bladeren. De Carpinus Betulus haagbeuk komt van onze eigen boomkwekerij en is verkrijgbaar vanaf €0,59 per stuk inclusief BTW.
 

 Weergave:
 


Bezig met laden...

Carpinus Betulus: de Latijnse of botanische naam voor een haagbeuk

Carpinus Betulus is de Latijnse benaming voor de haagbeuk, een plant uit de berkenfamilie. De Carpinus Betulus wordt nog wel eens verward met de Fagus Sylvatica, echter zijn deze twee planten geen directe familie. De haagbeuk is een minder vaak voorkomende, middelgrote boom. De stam van de haagbeuk Carpinus Betulus is niet cirkelvormig, zoals u meestal ziet bij bomen, maar sterk onregelmatig. Het lijkt of de haagbeuk uit meerdere stammen is opgebouwd.

De haagbeuk, ook wel Carpinus Betulus genoemd, is een boom uit de berkenfamilie, welke 15 tot 25 meter hoog kan worden. De haagbeuk is zeer geschikt als natuurlijke afscheiding in of rondom uw tuin. De Carpinus Betulus is een belangrijke plant voor verschillende dieren: volwassen meikevers voeden zich met de bloemen en bladeren van de haagbeuk, daarnaast is de haagbeuk een voedselbron voor verschillende larven van vlinders. Sommige vogels en muizen genieten in de herfst graag van de nootjes van de Carpinus Betulus.

De bladeren van de haagbeuk lijken enigszins op de bladeren van een beuk. Ze hebben een elliptische vorm met een spitse punt. De bladeren van de Carpinus Betulus zijn veernervig en ongeveer twee keer zo lang als breed, met een gezaagde bladrand.

 

Haagbeuk (Carpinus Betulus) prijs

Wanneer u een haagbeuk wilt kopen bij Beukplanten.nl, dan komen deze uit onze eigen boomkwekerij. Hierdoor kunnen wij de prijzen laag houden en de kwaliteit van onze planten hoog houden. U bent dus gegarandeerd van een kwalitatief goede haagbeuk. De haagbeuk Carpinus Betulus prijs is niet heel hoog: vanaf €0,59 per stuk inclusief BTW kunt u uw haagbeuk planten. 

 

Uw haagbeuk planten

De haagbeuk planten doet u het beste in vochthoudende, zure grond. Bij voorkeur plant u de haagbeuk in de volle zon of halfschaduw. Vanaf halverwege oktober tot halverwege april kunt u de haagbeuk krijgen met kale wortel, wat voordeliger is voor uw portemonnee. De haagbeuk wordt daarom ook bij voorkeur in deze periode geplant.

 

Hoe verzorg ik mijn haagbeuk Carpinus Betulus?

Een haagbeuk Carpinus Betulus wordt mooi groen in het voorjaar en de zomer, maar verliest de bladeren in de winter. De haagbeuk kan prima gesnoeid worden, daardoor is deze uitermate geschikt als haagplant. Het is aan te raden de haagbeuk ten minste jaarlijks een snoeibeurt te geven, in mei/juni en/of september. De haagbeuk kan veel beter tegen wisselende waterstanden dan de beuk. Daardoor is de haagbeuk een verstandige keuze op klei en zwaardere gronden. De Carpinus Betulus haagbeuk planten gedijen prima in zowel zon, als schaduw en halfschaduw.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies