Haagbeuk Carpinus Betulus kopen

Wanneer u op zoek bent naar een mooie, natuurlijke tuinafscheiding, dan is de haagbeuk Carpinus Betulus een goede optie. Bij Beukplanten.nl verkopen wij haagbeuk planten van goede kwaliteit. De haagbeuk is uitermate geschikt op zwaardere en/of kleigronden. De Carpinus Betulus Haag heeft een groene kleur in het voorjaar en de zomer. In de winter verliest de haagbeuk zijn bladeren. De Carpinus Betulus haagbeuk komt van onze eigen boomkwekerij. Daarom hanteren we voor de haagbeuk geen prijs per meter, maar kunt u de Carpinus Betulus per stuk voor een zeer voordelige prijs van €0,50,- kopen (vanafprijs, incl. BTW).

Bekijk hieronder ons aanbod 
 Weergave:


Bezig met laden...

Carpinus Betulus haag

De Latijnse of botanische naam voor een haagbeuk Carpinus Betulus is de Latijnse benaming voor de haagbeuk, een plant uit de berkenfamilie. De Carpinus Betulus haag wordt nog wel eens verward met de Fagus Sylvatica, echter zijn deze twee planten geen directe familie. De gewone haagbeuk is een minder vaak voorkomende, middelgrote boom. De stam van de haagbeuk Carpinus Betulus is niet cirkelvormig, zoals u meestal ziet bij bomen, maar sterk onregelmatig. Het lijkt of de haagbeuk uit meerdere stammen is opgebouwd.
 

De haagbeuk (Carpinus Betulus), of wel ‘gewone haagbeuk’, is een boom uit de berkenfamilie, die 15 tot 25 meter hoog kan worden. De haagbeuk is zeer geschikt als natuurlijke afscheiding in of rondom uw tuin. De Carpinus Betulus haag is een belangrijke plant voor verschillende dieren: volwassen meikevers voeden zich met de bloemen en bladeren van de haagbeuk, daarnaast is de haagbeuk een voedselbron voor verschillende larven van vlinders. Sommige vogels en muizen genieten in de herfst graag van de nootjes van de Carpinus Betulus haag. De bladeren van de haagbeuk lijken enigszins op de bladeren van een beuk. Ze hebben een elliptische vorm met een spitse punt. De bladeren van de Carpinus Betulus zijn veernervig en ongeveer twee keer zo lang als breed, met een gezaagde bladrand.


De gewone haagbeuk bestellen: de voordelen

Een van de voordelen om een gewone haagbeuk te bestellen, is dat deze aanzienlijk minder eisen stelt dan de beukenhaag, waarmee de plant nogal eens wordt verward. Een haagbeuk kunt u in bijna iedere grondsoort planten, omdat de wortels ook natte bodems prima kunnen verdragen. Bovendien kan de Carpinus Betulus haag gemakkelijk onderhouden worden. Uiteraard is het van belang om de gewone haagbeuk zo nu en dan te snoeien, zodat het zijn vorm behoudt en goed kan blijven groeien. Echter vereist de gewone haagbeuk geen intensieve verzorging. Het enige dat van belang is bij de Carpinus Betulus haag, is dat u deze eens per jaar bemest, zodat het blad groen blijft. Tevens voorkomt u hiermee de kans op plagen of ziekten.
 

Door een haagbeuk te bestellen, kunt u uw tuinafscheiding voorzien van een mooi ontwerp dat gemakkelijk te onderhouden valt. Ondanks dat deze haagbeuk valt onder de niet bladhoudende planten, is het nog steeds een geweldig alternatief bij natte bodems en voor mensen die niet zo van tuinieren houden. Het blad straalt bij iedere zonnestraal, waardoor de helder groene kleur mooi afsteekt in iedere tuin. Ze zijn gemakkelijk te combineren met andere planten en bloemen, zodat u een gevarieerd uiterlijk creëert in uw tuin. Bovendien is het zo dat het blad van de gewone haagbeuk ongelijk uitloopt, wat betekent dat u al bij de vroegste lentezon geniet van een schitterende haag.
 

De plant is tijdloos en past binnen ieder tuinontwerp. Door een haagbeuk te bestellen, kunt u zowel in de achtertuin genieten van privacy als de show stelen in uw voortuin. Waar wacht u nog op? Uw haagbeuk bestellen doet u vandaag nog eenvoudig in onze webshop!
 

  Lees meer
 

Haagbeuk (Carpinus Betulus) prijs

Wanneer u een haagbeuk wilt kopen bij Beukplanten.nl, dan komen deze uit onze eigen boomkwekerij. Hierdoor kunnen we niet alleen uw Carpinus Betulus van de beste prijs voorzien, maar ook nog de kwaliteit van onze haagbeuk planten hoog houden. Wanneer u een haagbeuk (Carpinus Betulus) wilt bestellen van de beste kwaliteit en prijs, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Voor een Carpinus Betulus hanteren we een vanaf prijs van €0,59 per stuk inclusief BTW. U betaalt bij ons dus voor uw haagbeuk geen prijs per meter, maar u koopt ze voordelig per stuk.
 

Uw haagbeuk planten

De haagbeuk planten doet u het beste in vochthoudende, zure grond. De gewone haagbeuk (Carpinus Betulus) kan natte bodems goed aan, waardoor het planten niet zo nauw komt.
 

Bij voorkeur plant u de haagbeuk in de volle zon of halfschaduw. Vanaf halverwege oktober tot halverwege april kunt u de haagbeuk krijgen met kale wortel, wat voordeliger is voor uw portemonnee. Het heeft daarom de voorkeur om de haagbeuk in deze periode te planten.
 

Hoe verzorg ik mijn haagbeuk Carpinus Betulus?

Een haagbeuk Carpinus Betulus wordt mooi groen in het voorjaar en de zomer, maar verliest de bladeren in de winter. De haagbeuk kan prima gesnoeid worden, daardoor is deze uitermate geschikt als haagplant. Het is aan te raden de haagbeuk ten minste jaarlijks een snoeibeurt te geven, in mei/juni en/of september. De haagbeuk kan veel beter tegen wisselende waterstanden dan de beuk. Daardoor is de haagbeuk een verstandige keuze op klei en zwaardere gronden. De Carpinus Betulus haagbeuk planten gedijen prima in zowel zon, als schaduw en halfschaduw.
 

Uw haagbeuk bestellen bij Beukplanten.nl

Wanneer u een haagbeuk wilt bestellen bij Beukplanten.nl, dan kan dat gemakkelijk online. U kunt ervoor kiezen om de haagbeuk te bestellen en vervolgens bij u thuis te laten verzorgen. Wilt u de gewone haagbeuk liever op komen halen op onze eigen kwekerij? Dat kan ook! U kunt ons even bellen om aan te kondigen dat u langs wilt komen op onze locatie in Etten-Leur. De Carpinus Betulus verkopen we altijd voor een prijs per stuk, uw haagbeuk koopt u dus niet voor een prijs per meter. Zo bent u altijd voordelig uit en dat voor de beste kwaliteit haagbeuk planten.