Vaste tuinplanten

Niets maakt een tuin zo sfeervol, vrolijk en fris als de juiste vaste tuinplanten. Als kers op de taart bepalen deze planten vaak de algehele uitstraling van een tuin. Dit betekent dat u er alle kanten mee op kunt. Gaat u voor klassiek en kleurrijk, of juist modern en strak?

De meest populaire vaste tuinplanten

Bij het kiezen van vaste tuinplanten moet niet alleen rekening worden gehouden met de stijl van de tuin. Ook de ligging en de grond zijn van groots belang. Deze bepalen welke soorten het best groeien en bloeien in uw tuin. En een persoonlijke voorkeur ligt bij de hoeveelheid onderhoud die u van plan bent uit te voeren. Tenslotte speelt het budget ook een rol. Wie echt wil uitpakken heeft een heel scala aan tuinplanten om uit te kiezen, maar ook voor een kleinere beurs zijn er ruim voldoende opties voor een stralende tuin. Omdat deze tuinplanten meerdere jaren meegaan en ook na een strenge winter weer gewoon in bloei komen, zetten ze voor de lange termijn de uitstraling van uw tuin neer.

 

Een aantal populaire keuzes onder de vaste tuinplanten zijn:

  • Lavendel
  • Hortensia
  • Buxus

 

De hortensia brengt letterlijk kleur aan in een tuin, met de keuze uit tinten wit blauw, roze en paars. De verschillende ondersoorten van de hortensia maakt dat er altijd één geschikt is: waar de ene floreert in de zon, behoeft de ander juist schaduwrijk gebied. Deze vaste tuinplant wordt vaak gekozen als opvulling voor een border, alleen of in combinatie met andere vaste tuinplanten. Voor de mooiste bloei vereist de hortensia relatief veel en vaak water. Maar dan geniet u ook vele maanden per jaar van deze opvallende verschijning!

 

Lavendel is niet te missen, door z’n herkenbare paarse kleur en de typische geur die hij afgeeft. De paarstinten van de lavendel passen ook prima in het beeld van een voor- of achtertuin en geven het een echt zomers gevoel. Vlinders en andere fauna zijn bovendien dol op lavendel en andere vaste tuinplanten. Ondertussen is de buxus zo ingeburgerd dat hij niet echt opvalt, maar toch verdient deze oersterke plant een plek in de Nederlandse tuinen. Gemakkelijk in de gewenste vorm te snoeien, een paradijs voor insecten en kleine vogels en bestand tegen strenge winters.

 

Online bestellen

Deze en meer vaste tuinplanten zijn te vinden in onze webshop. Alle producten hebben hun eigen pagina met nadere informatie over de ideale leefomstandigheden, het onderhoud en meer. Bekijk snel het gehele aanbod of zoek op uw eigen favoriet!


Het volgende internetadres wordt automatisch geopend: