Winkelwagen Geen producten
Vragen ?  Bel 085-303 64 15 of mail info@beukplanten.nl
 

Bemesten en snoeien beukenhaag. zorg voor optimaal onderhoud !

 

Bemesting
De beuk planten hebben net als andere planten voeding nodig. Hierdoor onstaat een vitalere plant en kan de plant optimaal groeien. Bemest de beukenhaag minimaal 1 keer per jaar, of verdeel het in 2 keer. Hierdoor is er minder uitspoelingrisico en heeft de plant voldoende bemesting, wanneer hij deze nodig heeft. Als er gekozen wordt voor 1 keer bemesting kies dan het tijdstip net voor het groeiseizoen. Dit zal dan ongeveer in april/mei zijn.  Bij 2 keer beukenhaag bemesten, kies dan voor de perioden april en juni.

Snoeien

Zorg dat bij het snoeitijdstip er geen felle zon aanwezig is. De reden hiervoor is dat de bladeren kunnen verbranden. Dus het liefst bij bewolkt, half bewolkt weer. De beukenhaag minimaal 1 keer snoeien, voor de langste dag (21 juni). De functie van het snoeien is dat de beukenhaag mooi dichtgroeit, en er een vollere haag ontstaat.

Ziekten en plagen


De beuk planten kunnen last krijgen van voornamelijk beukenbladluis, witte vlieg en beukentopgalmug. Er zijn natuurlijke vijanden zoals lieverheersbeestjes die deze plagen kunnen bestrijden. Als dit niet voldoende is, zal er een bespuiting plaats moeten vinden.

Naast het snoeien en bemesten van de beukenhaag is het van belang dat de plant voldoende water krijgt.  Zorg voor beregening bij drogere perioden.


Zijn er nog andere vragen of opmerkingen. Neem dan contact met ons op via ons mailadres info@beukplanten.nl 

 

* = prijzen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software