Haag-heg planten kopen online en informatie


Wanneer kun je het beste een haag planten vanuit de vollegrond met blote wortel?
Een haag planten kan het beste wanneer de hagen in ruststand gaan en er geen sapstroom meer in de haag plaats vindt. Dit is ongeveer vanaf half oktober tot en met half april.

Wat staat er nou mooier dan een groene tuinafscheiding in de vorm van een haag?
In het voorjaar een groene weelde, maar ook in het najaar kan een haag nog volop in bloei zijn. Menig tuin in Nederland is er mee ingericht, en het is om diverse redenen een favoriete keuze. Hagen bieden tal van mogelijkheden om een tuin sfeervol en toch functioneel in te richten door te werken met hagen.


Een haag-heg van Beukplanten.nl
Voor wie overweegt haagplanten te kopen zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Er zijn tientallen plantensoorten te bedenken die geschikt zijn als haag. De meest voorkomende soorten zijn bijvoorbeeld de taxus- en laurier, maar wie zich er meer in verdiept ontdekt nog veel meer mogelijkheden. Haagplanten zijn daarom nog steeds in opmars bij het inrichten van een tuin. Een haag zorgt direct voor een natuurlijke uitstraling; zonder enige moeite is het sfeervoller dan een enkele schutting van hout of beton. Ondertussen biedt de haag dezelfde voordelen als andere afscheidingen; het creëert schaduw, kan een gebied afbakenen en draagt bij aan de algehele uitstraling van een voor- of achtertuin.

Een ander bijkomend voordeel van zo’n groene afscheiding is het effect op de natuur. Meer groen in een tuin zorgt voor een goede afwatering. Met een heg zal regenwater makkelijker wegstromen in de bodem. Om deze reden wordt in steeds meer tuinen aandacht besteed aan meer groen en natuur.
 

Instructie planten haag
Een heg planten is eigenlijk niet moeilijk. Wel is de manier waarop belangrijk voor de kwaliteit en levensduur van de. Haagplanten kunnen gevoelig zijn voor de grondsoort, de vochtigheid en meer omstandigheden. Een deskundig advies is daarom mooi meegenomen. Bij Beukplanten verkopen we niet alleen haagplanten uit onze eigen kwekerijen, we zijn er ook voor een stukje uitleg over een heg planten en het onderhoud. Haagplanten kopen begint daarom bij Beukplanten.nl. Voor het grootste, lokale aanbod, een klantvriendelijke service en instructie waarmee een heg planten zelfs voor de beginnende tuinier kinderspel is. De planten komen rechtstreeks van de kwekerijen van Hagen-planten.nl en er is voldoende advies en kunde aanwezig. Planten van Beukplanten.nl geven een prima start voor de groei van uw haag.

Het planten van de verschillende hagen vanuit de vollegrond met blote wortel, die leverbaar zijn via onze webshop hagen-planten.nl, beginnen allemaal met de volgende begin voorbereidingen:

  • Span eventueel een touw, om een rechte haag te creëren.
  • Zorg bij een enkele haag  voor een geul van minimaal 35 cm diep, en 20 cm breed
  • Zorg bij een dubbele haag, voor en geul van minimaal 35 cm diep,  en 30 cm breed.
  • Een aanrader is om de grond die uit de gleuf komt, te mixen met een bemeste tuinaarde zoals Humuforte Ferticure of DCM Vivimus. Op zwaarder grond en of kleigrond is dit een must. Op andere gronden is dit een aanrader, omdat er dan tevens een basisbemesting bij de wortels zit.
  • Plant de planten en zorg ervoor, dat de grond evt gemixed met de bemeste tuinaarde, terug in de gleuf gaat. Stamp de grond nog een keer goed aan, zodat de planten recht in de grond blijven staan.

Het aantal planten te planten per strekkende meter is afhankelijk van welke haag je wilt planten.

Op deze pagina zie je een indicatie per soort en grootte die te koop zijn via onze webshop en het aantal planten per meter;

Na het planten is het belangrijk om met de volgende zaken rekening te houden:

  • Zorg voor voldoende water,  bij droge perioden, of leg een druppelslang aan.
  • Bemest bij, wanneer de planten, niet goed meer groeien, en of een ander gebrek laten zien
  • Er kunnen verschillende ziekten/plagen en schimmels ontstaan. Bekijk onze pagina onderhoud haag voor de bestrijdingsmogelijkheden.


Het volgende internetadres wordt automatisch geopend: