Winkelwagen Geen producten
Vragen ?  Bel 085-303 64 15 of mail info@beukplanten.nl
 

BEUKENHAAG PLANTEN WANNEER
EN HOE?

Op deze pagina een aantal handige tips voor het planten van de beuk  voor uw beukenhaag. Een beukenhaag planten is niet zo moeilijk, ook al heeft u niet zoveel verstand van aanplanten. Een beukenhaag planten gaat goed als er rekening wordt gehouden met een aantal tips die op deze pagina worden uitgelegd. De uitleg betreft een compacte samenvatting, mochten er nog andere vragen zijn, neem gerust contact met ons op per mail of telefonisch. 

Via deze webshop beukplanten.nl kunt u ook de planten bestellen. Wij leveren uitsluitend beukenhaag planten met blote wortel via onze eigen boomkwekerij. De beukenhaag planten die wij kunnen aanbieden zijn de groene beuk (fagus sylvatica) en de rode beuk (fagus sylvatica atropunicea).Het ideale tijdstip van beukenhaag planten met blote wortel is vanaf ongeveer eind oktober tot en met half/ eind april vanwege het in rust gaan van de planten. Hierdoor is er minder uitvalkans. Tijdens een vorstperiode is het niet mogelijk te planten. Bij zonnig, schraal weer, opletten dat de wortels niet uitdrogen. Door hier rekening mee te houden zorg je voor de optimale planttijd van een beukenhaag. 

Verder zijn er een aantal handige tips wanneer u de beukenhaag wilt planten;

Bereken eerst hoeveel planten u nodig heeft. Afhankelijk van de grootte van de plant kunnen de volgende aantallen per strekkende meter worden gehanteerd:

maat 40-60 cm    : enkele rij 6 stuks, dubbele rij  10 stuks
maat 60-80 cm    : enkele rij 5/6 stuks, dubbele rij  9/10 stuks
maat 80-100 cm  : enkele rij 5/6 stuks, dubbele rij  9/10 stuks
maat 100-125 cm: enkele rij 5 stuks, dubbele rij 9 stuks
maat 125-150 cm: enkele rij 5 stuks, dubbele rij 9 stuks
maat 150-175 cm: enkele rij 5 stuks, dubbele rij 9 stuks
maat 175-200 cm: enkele rij 4/5 stuks, dubbele rij 7/9 stuks

Hierdoor heeft u de ideale plantafstand van een beukenhaag
Enkele rij :  *  *  *  *  *  Voordelen enkele rij: voordelig en sneller planten 
Dubbele rij: *  .*  .*  . * .    Voordelen dubbele rij: Een vollere en dichtere haag  
  • Zorg ervoor dat als u de planten ontvangt, de wortels niet laat uitdrogen. Wanneer de planten niet direct worden geplant zorg dan voor de volgende maatregelen; bewaar ze uit de wind en in de schaduw, of kuil ze tijdelijk op.
  • Dompel de wortels NOOIT in het water.( dit in verband met de aanwezige schimmels Mycorrhiza)
  • De wortels wel nat sproeien voor het planten
  • Zorg voor een goede gleuf, van minimaal 35 cm diep en 20 cm breed. Bij een dubbele haag houdt dan een breedte van 30 cm aan. Ook de grond onder de gleuf goed losmaken. De grond moet open, en luchtig zijn. ( Dus niet  planten als de grond nat en dichtgeslagen is)
  • Voeg eventueel DCM vivimus, of PHC Treesaver toe. Hierdoor slaan de planten sneller aan, en is er minder uitvalkans. Op zwaardere en of kleigrond is het een must, om DCM vivimus, pot/turfgrond  toe te voegen aan de planten. De wortels hebben zuurstof nodig. Door het toevoegen van deze producten wordt de uitvalkans  verkleind. 
  • Plant de beukenhaag plant net zo diep als de plant heeft gezeten op de kwekerij, en stamp de grond aan.
Voor het planten van taxushagen zie de handleiding in de bijlage bij de producten van taxushagen. 

Zijn er andere vragen/opmerkingen neem gerust contact met ons op. Mail naar info@beukplanten.nl of neem contact met ons op via het contactformulier.
Foto

 

* = prijzen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software